top of page

Team

Seahorse Coaching; Dominique Meirlaen; Horse Reflected Coach; Coach met paarden; Coaching met paarden; Horebeke; Vlaamse Ardennen; Loopbaancoaching; Loopbaanbegeleiding

 

De Coachpaarden:

Soya & Bunting

Voor mij zijn zij mijn vleugels, mijn vrijheid. Ik heb ontzettend veel geleerd dankzij hen en ik leer nog elke dag bij. Ze staan centraal in mijn keuzes. Bij hen kom ik thuis. 

Als ik aan deze twee denk, komt behalve een oneindig gevoel van liefde, onmiddellijk het zinnetje "you can't get one without the other" op in mijn gedachten. 

Soya (links) en Bunting (rechts) zijn beiden Connemara pony's gefokt op Errislannan Manor door wijlen Mrs. Stephanie Brooks. Errislannan is gelegen in Connemara aan de Westkust van Ierland. Soya en Bunting verschillen 10 jaar en hebben elke hun persoonlijkheid en troeven die ze uitspelen.

 

Voor mijn 18de verjaardag mocht ik kiezen van mijn ouders: een paard of op kot. Laten we stellen dat de keuze snel gemaakt was. Soya kwam 23 jaar geleden in mijn leven. We waren onafscheidelijk. Jaren terug (voor ik mama werd) reden we samen endurance. Hij is toen als enigste niet-Arabier succesvol gefinisht op de 80 km race. De jaren daarna genoten we samen van knuffels, crossen door de bossen en velden, van het coachen en van elkaars gezelschap. Helaas heb ik op 27/4/24 afscheid van hem moeten nemen. Hij is 27 geworden en zit voor altijd in mijn hart. 

Bunting is er gekomen als ik net zwanger was van onze eerste zoon. Na 10 jaar samen met Soya beseften mijn ouders hoe kapot ik zou zijn als Soya ooit iets overkwam. Vandaar Bunting, hun plan B. Intussen is Bunting ook al meer dan 12 jaar bij ons. Hij is zeer lief maar eerder afwachtend. In coaching is hij diegene die vaak voor ontroering zorgt. Ik ben enorm dankbaar dat hij onze kudde heeft vervoegd. Naast zijn rol als coachpaard genieten we net zoals vroeger bij Soya samen van de wandelingen, knuffels en elkaars gezelschap. 

Tijdelijk hebben we ook 2 kleine pony's die Bunting gezelschap houden na het overleiden van Soya.

Zij doen ook mee tijdens coachings. De kleinste is Chocolat (bruine kleur) en de Pipi Langkous pony

(witte met zwarte stippen) is Farouche. Ze stonden voorheen bij mijn ouders maar gezien paarden

kuddedieren zijn en Bunting zijn beste vriend kwijt was, hebben we ze laten overkomen. Deze drie

kennen elkaar al jaren van toen ze nog allen samen stonden op de weide bij mijn ouders. Farouche en

Chocolat hebben intussen ook al de gezegende leeftijd van 24 bereikt. 

 

Bedrijfspsychologe en Coach:

Dominique Meirlaen

In 2009  ben ik afgestudeerd als bedrijfspsychologe. 

Ik ben actief als Sr. HR Consultant en startte 13 jaar geleden mijn loopbaan in recrutering en search. Op heden ben ik verantwoordelijk voor alles wat met assessments te maken heeft. Daarnaast ben ik ook actief als loopbaan- en keuzekompas®  coach via My Future Works en The Future Generation.

 

Ik heb  de voorbije jaren ook een aantal bijkomende opleidingen gevolgd zoals:

Krachtgericht coachen bij Fred Korthagen 

Keuzekompas® coaching van The Future Generation

Horse Reflected Coaching via I for Horse, the Coaching Horse Academy.

De opleiding tot Horse Reflected Coach is erkend door de EMCC (European Mentoring & Coaching Counsil) via NOBCO.

Ik woon in het rustige en landelijke Horebeke samen met mijn man Gabriel en onze twee zonen Nicolas en Matisse. Ik ben dankbaar dat zij mij steunden in het verwezenlijken van mijn dromen. Mede dankzij hen wonen we er samen met mijn 2 Connemara's, onze honden, kat, kippen en geiten. 

Sinds mijn 8ste heb ik het paardenvirus te pakken. En zovele jaren later kan ik nog steeds zeggen dat ik gek ben op paarden/paardrijden.

Een viertal jaar geleden had ik het geluk om mijn eigen Keuzekompas® te doorlopen waardoor ik inzicht kreeg in mijn innerlijk kompas (mijn sterktes/waarden, verlangens en doelen werden hierdoor heel helder). Ik ben een bezige bij en kon mij dan ook niet voorstellen dat mijn droom een 10 jarenplan zou worden, dus ging ik onmiddellijk aan de slag.

Nu, 4 jaar kan ik zeggen dat mijn droom werkelijkheid geworden is:

We wonen op het platteland met uitzicht op de paarden en met veel natuur rondom ons. We genieten van de regenbogen, zonsopgangen en -ondergangen enz. en last but not least: ik kan mijn passie voor paarden combineren met die voor mensen en coachen.

 

Keuzes maak ik op basis van mijn innerlijk kompas, dewelke me steeds de weg wijst.

Daarvoor ben ik dankbaar. 

Klik hier voor mijn missie

  • Facebook Dominique
  • Instagram Dominique
  • LinkedIn Dominique
bottom of page