top of page

keuzekompas COACHING

Seahorse Coaching; Dominique Meirlaen; Horse Reflected Coach; Coach met paarden; Coaching met paarden; Horebeke; Vlaamse Ardennen; Loopbaancoaching; Loopbaanbegeleiding; Keuzekompas Coaching

Wil jij ook jouw sterkteverhaal leren kennen zodat je op een bewuste manier in het leven staat en keuzes maakt die echt aansluiten bij wie jij bent? 


Ik help jou graag op weg. 

 

Wat is een Keuzekompas®?

Het Keuzekompas® helpt mensen om die dingen, die er voor hen écht toe doen, op een rijtje te zetten wanneer belangrijke levenskeuzes zich aandienen. Beslissingen in studie, werk en leven zijn immers zoveel authentieker en duurzamer wanneer ze aansluiten bij jouw intern kompas.

Een Keuzekompas® is jouw persoonlijke handleiding. Het is een overzicht van:

 • Jouw waarden;

 • Jouw energiebronnen;

 • Jouw dromen of doelen;

 • De dingen waar je meer wil mee doen of net niet;

 • De omgevingen die voor jou kloppen of net niet.

Het kompas is jouw gids bij het maken van jouw levenskeuzes.. Jongeren gebruiken het kompas om leerkeuzes te maken; volwassenen zetten het in bij job- of loopbaankeuzes, bij keuzes op vlak van groei en ontwikkeling, bij organisatie-ontwikkelingstrajecten. Maar ook persoonlijke keuzes rond bijv. levensinvulling krijgen richting dankzij een helder Keuzekompas®. Het versterkt ook jouw veerkracht; het helpt je rechtop te staan wanneer het leven jou een slag uitdeelt.

Hoe maak je een Keuzekompas® ?

Een Keuzekompas® maak je zelf – alleen jij kunt voelen wat je nodig hebt. Je doet dit aan de hand van een aantal reflectieoefeningen die hiervoor zijn ontwikkeld. Je doet dit ook samen met een coach – hier kom ik 'in the picture'.  Ik wandel samen met jou jouw ontdekkingstocht. Ik prikkel jouw denken door vragen te stellen. Af en toe ontmoeten wij elkaar, maar een flink stuk van de weg wandel je jouw eigen pad. Ik word er blij van wanneer ik de lichtjes in jouw ogen zien blinken, want dat betekent dat er alweer een stukje van jouw kompas helder is geworden. 

Jouw ontdekkingstocht duurt al gauw enkele weken. Tijdens deze wandeling loop ik als jouw coach met je mee. Concreet mag je het volgende verwachten:

 • Tijdens de intake maak je kennis met mij. Ik geeft je jouw persoonlijke toolbox vol oefeningen die je helpen op je reis. Samen maken we ook afspraken over hoe de reis zal lopen;

 • Tijdens de reis hebben we af en toe ook ontmoetingsmomenten om samen de voortgang te bespreken. Tussentijds ontvang je ook regelmatig via mail of SMS prikkelende vragen die je verder helpen op je tocht;

 • Op het eind van de reis verwerk jij samen met mij als jouw gids al jouw inzichten in een Keuzekompas®. Een cadeau voor de rest van je leven !

Wat kun je na afloop van deze ontdekkingsreis doen met jouw Keuzekompas® ?

 • Veranker het en praat erover met jouw netwerk. Vertel waar je in gelooft, waar je voor staat, waar je goed in bent en van geniet. Zo ontstaat verbinding van binnenuit;

 • Jouw Keuzekompas® is een variatie op jouw diploma. Een diploma vertelt dat je op een bepaald moment in je leven in staat was bepaalde opgelegde normen te behalen; een kompas vertelt wie je bent en wat je kunt betekenen voor jouw netwerk;

 • Gebruik het bij het maken van keuzes in jouw persoonlijke groei en in de groei van jouw netwerk;

 • Bespreek het met jouw manager, met  jouw team en met jouw collega’s. Zo maak je diepere verbindingen. Sommige teams verdelen het werk op basis van ieders Keuzekompas®, waardoor de teamleden meer kunnen doen van waar ze echt goed in zijn;

 • Leef, experimenteer, verken, ontdek, groei … in de richting die jouw kompas aanwijst. 

KK.png
The journey of self-discovery is not always easy, but it is worth it in the end.

Haemin Sunim

Getuigenis

Als werknemer in de financiële sector, kreeg ik na meer dan 20 jaar dienst te horen dat onze afdeling werd afgeschaft omwille van herstructurering. Omdat ik geen idee had welke richting ik uit moest met mijn leven en loopbaan, besloot ik het keuzekompas te volgen.

 

Ik maakte kennis met mijn coach Dominique Meirlaen, die een zeer sympathieke, enthousiaste en professionele coach bleek te zijn.

Bijkomend kreeg ik een doosje met cursusmateriaal ter beschikking en het eerste (intake) gesprek kon starten.

 

Eerst vertelde ik over wie ik was en wat ik deed, over de twijfels in mijn loopbaan met de hoop dat het traject (bestaande uit drie sessies) mij inzicht kon geven over welk pad ik moest kiezen in de toekomst.

 

Er waren 4 ontdekkingsroutes die ik moest bewandelen, om mezelf beter te leren kennen.

Ik heb vooral begrepen dat ik van mijn passie mijn beroep moet maken en dat ik voldoende kwaliteiten heb om mijn dromen te realiseren.

Deze coaching was zeker een heel positieve ervaring en heeft mij extra vertrouwen en inzicht gegeven in wat ik wil en waar ik echt voor sta.

Ook heb ik nu een indicatie van welke keuzes ik moet maken om mijn energiepeil hoog te houden en gelukkig te zijn.

 

Het hele traject verliep in een ongedwongen sfeer en mijn coach Dominique heeft mij op een perfecte manier begeleid.

Zij wist mij op de juiste momenten de juiste vragen te stellen. Het was een aangename, leuke en inspirerende ervaring die ik aan iedereen kan aanraden, op gelijk welk moment in het leven.

Zelfs als je geen moeilijke beslissingen of keuzes moet maken, maar gewoon om jezelf beter te leren kennen en meer inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid, dan is deze coaching echt een aanrader.

 

Graag wil ik dan ook Dominique bedanken voor de kennis, energie en steun die ze mij geboden hebben.

De zaken die ik geleerd heb, vormen een leidraad tot geluk in mijn ganse verdere leven.

 

(Brenda D.L.)

bottom of page