top of page

De kracht van een sterkteverhaal

Meer dan vijf jaar terug schreef ik mijn eigen sterkteverhaal. Een sterkte wat?? hoor ik je denken. Een sterkteverhaal. Dat is jouw verhaal over wat jij in de wereld wil zetten (missie), jouw waarden die aan de basis liggen en de manier waarop jij ervoor zorgt dat je jouw missie kan realiseren. Het sterkteverhaal maakt deel uit van de Keuzekompas® methodiek ontwikkelt door The Future Generation. Gezien ik altijd meegeef aan mijn coachees dat ze hun Keuzekompas® heel hun leven kunnen blijven gebruiken, vind ik het belangrijk om de proef op de som te nemen en er dus af en toe nog eens mijn eigen Keuzekompas® bij te nemen en dan vooral mijn sterkteverhaal na te lezen.


Met de jaren is de inhoud steeds hetzelfde gebleven en voel ik zelfs nog krachtiger alle woorden die ik toen heb opgeschreven:


Het aangaan van betekenisvolle relaties met mensen, gebaseerd op eerlijkheid, oprechtheid en authenticiteit. Vrijheid om eigen keuzes te maken en anderen hierin te ondersteunen. Respectvol en vriendelijk omgaan met mens en dier, hierbij gebruikmakend van mijn voelsprieten en luisterend oor. Dankbaarheid ervaren en zaken niet als van zelfsprekend beschouwen.


Het geven van kansen, genieten van mooie dingen (innerlijke van mensen, pracht van de natuur), delen van passies (paarden, natuur, psychologie, boeken, ...). Het creëren van gezelligheid en anderen zich op hun gemak laten voelen in mijn aanwezigheid. Buiten zijn bij de dieren of met mijn handen bezig zijn in de aarde of met bloemen en planten of andere creatieve zaken.


Mijn vermogen op lief te hebben en het waarderen van (innerlijke) schoonheid is wat ik wil uitdragen door mensen op weg te helpen zodat zij hun bewustzijn kunnen vergroten en trouw blijvend aan zichzelf keuzes kunnen maken, om zo in vol vertrouwen, de kracht van eigen oorsprong te ontdekken en hun vleugels te spreiden naar eigen vrijheid.


Wil jij ook jouw sterkteverhaal leren kennen zodat je ook op een bewustere manier in het leven staat en keuzes maken die echt bij jou passen?Ik help jou graag op weg (samen met de paarden).

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page